Kramfors

Kramfors

onsdag 6 augusti 2014

Bär, barn och sommar

Ja, sommar'n fortsätter minsann och den har tydligt tänkt fortsätta med det. Vem vet, kanske vi har 25 grader varmt på julaftonen. Ja, jag vet att det bara är Augusti än, men värmen vill tydligen inte ge sig. 

Nåja, även om jag för det mesta sitter inomhus nu då det är så här varmt, så har jag vistas utomhus några dagar och gjort lite nytta. Jag har varit ute i skogen två dagar i rad med mina vänner Anne och Bojan och plockat bär. 

Första dagen var det blåbär som gällde. Jag var hundvakt den dagen också, jag hade Rasmus, min svärmors hund. Så den dagen fick både Elvis och Rasmus följa med och Bojas pudel Bilbo var också med. Hundarna trivdes jättebra i skogen och där var det ju inte så mycket sol, så det blev inte så jättevarmt. 


Rasmus i blåbärsskogen. 


Bilbo och Rasmus


Elvis mådde gott av att traska omkring i skogen bland blåbärsbuskarna. 


Vi tog en välförtjänt fika uppe vid skoterstugan. 


Nästa dag var det hallon som gällde. Då blev jag faktiskt imponerad av mig själv. För bara några år sen skulle jag aldrig kliva in bland massa hallonbuskar i skogen. Jag har nämligen fobi mot insekter,  men har blivit mycket bättre. Känner mig stolt att jag klarade av det. Men det var jobbigt och jag orkade inte så länge. Jag tror vi var där ca 2 timmar, men då hade jag tagit några raster under tiden. 


2,5 liter hallon fick jag ihop. Det är jag nöjd över. Jag gav bort lite av det till min syster. Det jag behöll själv har jag rensat och frusit in. Jag plockade inte lika mycket blåbär, det blev bara 1/2 liter. Men det räcker bra. 

I lördags åkte vi till mina föräldrar där min syster och hennes familj också var. Det blev bärplockning då också, fast inte för mig. Jag var trött så jag tillbringade stora delar av tiden i hammocken. Men syrran och hennes son Till plockade blåbär. 


Till på blåbärsjakt. 


Micke hjälpte till med att rensa bären. 


Lovis höll mig sällskap i hammocken. Hon spanade in mig noga först innan hon vågade sitta i mitt knä. 


Lovis och jag blev bra vänner


Det är tur att mamma och pappa bor nära skogen, nära till lugnet. Trots trevligt sällskap och mycket vila i hammocken, så var det skönt att gå undan en stund och söka lugnet och tystnaden. Tur man har hund så man kan "smita iväg" en stund. 

Ha en fin dag och ta det lugnt med solen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar