Kramfors

Kramfors

måndag 31 mars 2014

Frisk luft och grönt

Förra veckan var jag till Hälsocentralen och gjorde en hälsoundersökning. Alla som fyller 40, 50 och 60 år får erbjudande om kostnadsfri hälsoundersökning. Allt gick så bra till en början. Vikt, BMI och alla prover var väldigt bra. Jag ligger inte ens i närheten av diabetes och LDL kolesterolet låg på 3,0 som är helt normalt. Jag fick jättemycket beröm av sköterskan, som sa att allt var så bra på mig och jag sköter mig jättebra med motion och kost. Glad i hågen kom jag hem och var både lättad och glad att allt var så bra. 

På kvällen, samma dag som jag hade gjort hälsoundersökningen, ringer sköterskan mig. Hon kom på att jag är hjärtpatient och då ska LDL kolesterolet ligga på under 2,5. Så nu måste jag äta mer frukt och grönt. Jag har inga problem med det. Det som är jobbigt är sötsuget och att dra ner på allt smaskigt, som godis, ost mm. 


Min lilla frukt och grönsaksskål. Jag hittade jättesöta små paprikor som är lämpliga att ha på mackorna till frukosten. 

Friskluft får jag varje dag automatiskt eftersom jag har hund. Då blir det promenader flera gånger om dagen. Dessutom går jag stavgång flera gånger i veckan. Jag tycker det fungerar bra. Jag sköter träningen, det har jag gjort länge nu och jag äter bra mat.
 Det är ju det här med chips, godis och läsk som jag fortfarande inte riktigt kan motstå. Det är ju inte lika kul att ta en banan till fredagsmyset istället för tex chips. Men det är en sak som jag får jobba på. Jag har ju dragit ner på det åtminstone, och det är ju alltid en början. 

Men nu ska jag och Elvis snart ut och träffa våra vänner. Ha en bra dag! 

2 kommentarer:

 1. Hej Angelica!

  Tror att jag kanske läst "om du kunde se vad jag ser" tidigare. Men sugen igen. På söndag äär jag i ett närradioprogram Kanske läser jag dikten om det är ok.

  Hälsningar från Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulrika! Vad roligt att mina dikter kommer till användning. Du får jättegärna läsa den dikten. Jag blir bara glad :-)

   Radera