Kramfors

Kramfors

måndag 13 juli 2020

Fläderblomsaft


Jag och Britt-Mari har varit ute och plockat fläderblomklasar för att göra saft. Nu står det i kylskåpet och blir klart om några dagar. Det ska bli spännande och se hur det blir. Jag har aldrig gjort fläderblomsaft tidigare.
Jag vill så klart dela med mig av receptet som. Det är Ica's recept.

Fläderblomsaft

20-30 fläderblomklasar
2 citroner
1 1/2 liter vatten
1 1/2 liter strösocker
1 msk citronsyra

Skölj blomklasarna i ljummet vatten och låt rinna av. 
Skölj citronerna och skär dem i skivor. Varva blomklasar och citron i en bunke. Koka upp vattnet och rör ner sockret och rör om så att sockret löser sig. Blanda ner citroncyran.
Häll den heta sockerlagen över flädern och citronerna. Låt stå i rumstemperatur tills det svalnat. Täck bunken. Låt stå i kylskåp 2-3 dygn. Sila upp saften i flaskor. 
Klart! 🙂

Hoppas du vill göra saften. Det är en riktigt god sommarsaft. 

Ha det bäst! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar