Kramfors

Kramfors

onsdag 7 augusti 2013

Akut

I helgen har Elvis inte varit så pigg. Han har ju sjukdomen anaplasma som han fick förra sommaren då vi bodde på Gotland. I helgen har han haft ont i kroppen, speciellt i bakbenen. I måndags blev han så dålig att han började skaka och hade svårt att gå. Vi fick en akuttid till Veterinärhuset i Sundsvall. Där blev han undersökt och mediciner skrevs ut åt honom. Han fick en antibiotika kur till och kortison mot värken. Han har helt fått promenadförbud igen. Han måste vila. 
Det är svårt att se honom dålig och han vill ju ta promenader och blir lätt rastlös. Det är jobbigt att inte kunna ge honom det. Men det är ju för hans eget bästa som han måste vila. 

Igår kväll åkte vi till Icktjärn med Inga-Britt och Palle. De hade sin hund Rasmus med sig också. Vi tog en grillkväll ihop och det behövde verkligen Elvis. Han behövde få komma ut lite. Det blev ju inga promenader och vi busade inget med hundarna, utan vi satt bara och grillade korv och surrade, och hundarna var med oss och käkade korv med oss. Så det blev inget ansträngande alls för Elvis. 

Vi får försöka hitta på såna här saker istället för promenader för Elvis. Utflykter där han bara får vara med och ta det lugnt, men ändå att det händer något. 

Bilderna är från då vi var och grillade och från då vi väntade på Elvis provsvar utanför veterinären. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar